Over Iene

“De scheppende mens zit nooit stil”

Mijn naam is Iene Meulenberg-Brasse

Geboren in 1946 te Nuth en thans woonachtig te Oirsbeek.

Autodidactisch beeldend in klei, brons en steen.

 

Voordat ik mijn passie voor beeldhouwen ontdekte, uitte ik mijn verlangen me uit te drukken door te werken met naald en draad. Door de grote behoefte aan creatieve uitingsmogelijkheden volgde ik een tweejarige opleiding handvaardigheid en leerde werken met papier, leer, metaal, hout en klei.

De beeldhouwster in mij werd geboren.

In Jef Thewissen vond ik een gedreven leraar, die me stimuleerde abstract te denken en te werken. Uit de voorgenoemde opleiding vloeiden twee functies voort:

Ik geef inmiddels al ruim 30 jaar boetseerles, waarbij ik verbonden was aan het Kreatief Centrum te
Oirsbeek en was ik ruim 30 jaar activiteitenbegeleidster  in het Zorgcentrum voor ouderen te Nuth. SInds enkele jaren geef ik boetseerlessen aan huis in mijn thuisatelier.

Bovendien volgde ik cursussen “boetseren naar model” bij Nada Sonnemans te Geleen, daarnaast werkte ik ruim 10 jaar in het atelier van beeldhouwer Peter Schuyren te St. Geertruid. Tegenwoordig specialiseer ik mijn vormgevingen in het atelier van beeldhouwster Thea Houben te Roggel.

De thema`s van mijn werk zijn een uiting van mijn mens zijn en komen voort uit emoties.

Naast de uitbeeldingskracht, dynamiek, beweging en vormgeving die klei en keramiek bieden, geven brons en steen voor mij een extra dimensie aan deze facetten.